سوالات متداول

آیا سوالی دارید؟

_

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا به سؤال خود پاسخ دهید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

سوالات متداول

چگونه می‌توان از قیمت آزمایش‌ها و هزینه‌های مربوطه مطلع شد؟

تمامی قیمت‌ها بر اساس مصوبات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای بخش خصوصی تنظیم‌شده و در اغلب موارد مشمول بیمه‌های مختلف می‌باشند.

آیا آزمایشگاه دانش خون گیر کودک دارد؟

بله. دو نفر خون گیر کودک وجود دارد. در ضمن نمونه گیری از آقایان و بانوان به صورت مجزا می باشد

آیا آزمایشهای پیش از ازدواج در آزمایشگاه دانش انجام می شود؟

بله. به غیر از آزمایش عدم اعتیاد که صرفا در مراکز دولتی قابل انجام است.

پذیرش و نمونه گیری مراجعین در چه ساعاتی انجام می‌شود؟

مراجعه به آزمایشگاه برای پذیرش و نمونه‌گیری (در صورت وجود شرایط لازم)٬ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۶:۴۵ صبح الی ۷ بعدازظهر و پنجشنبه‌ها از ساعت ۶:۴۵ صبح الی ۵ بعدازظهر می‌باشد.

در مورد آزمایشاتی که نیاز به ناشتا بودن دارند٬ مراجعین محترم باید ۱۰-۱۲ ساعت شرایط ناشتایی را رعایت نموده و صبح ها مراجعه نمایند

ارائه کارت شناسایی برای انجام آزمایش مورد نیاز است؟

برای بعضی آزمایش‌ها از جمله پانل (مجموعه) آزمایش‌های مربوط به هپاتیت B، هپاتیت C ٬ HIV ، تعیین گروه خونی٬ بارداری و پیوند مغز استخوان ارائه کارت شناسایی معتبر الزامی می‌باشد.

حداکثر زمان ناشتایی چند ساعت است؟ چنانچه این زمان بیشتر شود چه تاثیراتی بر نتایج آزمایش دارد؟

اگر پزشک شما در این مورد هیچ توصیه‌ای نکرده است، بهتر است ۱۰ الی ۱۲ ساعت ناشتا باشید. ناشتایی به معنی آن است که از مصرف هر نوع غذا و آشامیدنی (به جز آب) پرهیز نمائید. بیشتر شدن زمان ناشتایی موجب جواب مثبت و یا منفی کاذب می‌گردد

مدت زمان ناشتایی در مورد نوزادان چند ساعت است؟

توصیه‌ می‌گردد زمان مراجعه به آزمایشگاه به گونه‌ای تنظیم شود که قبل از مصرف نوبت شیر بعدی نمونه‌گیری انجام شود. مثلاً چنانچه نوزاد شما هر چهار ساعت شیر می‌خورد، سه ساعت و نیم بعد از آخرین تغذیه نوزاد با شیر٬ نمونه‌گیری انجام می‌شود.

چرا باید آزمایش خود را مجدداً تکرار کنم؟

گاهی برای اطمینان از نتیجه به دست آمده ، ارزیابی یا درمان بیماری، در بعضی موارد نیاز به تکرار آزمایش می‌باشد.

آیا آزمایشگاه می‌تواند در مورد جواب آزمایشاتم توضیح و تفسیری ارائه دهد؟ به عنوان مثال ابتلا به بیماری خاصی را مطرح نماید یا خیر؟

لطفاً تفسیر نتایج آزمایش را از پزشک معالج خود بخواهید. پزشک در صورت لزوم با آزمایشگاه مشاوره لازم را خواهد داشت.

چگونه می‌توانم اطلاعات بیشتری در مورد آزمایش خود به دست آورم؟

وب سایت آزمایشگاه به منظور کمک به شما طراحی‌شده، با مراجعه به سایت آزمایشگاه پیوند می‌توانید اطلاعات مربوط به آزمایش‌ها را در بخش مربوطه به تفصیل مشاهده و مطالعه فرمایید.

چه آزمایش‌هایی در آزمایشگاه پیوند انجام می‌شود؟

آزمایشگاه تشخیص طبی و تخصصی پیوند به عنوان یکی از مراکز معتبر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سطح کشور مطرح می‌باشد. در این مرکز آزمایش‌های روتین تا فوق تخصصی انجام پذیر است. لطفاً برای اطلاع از فهرست آزمایش‌های قابل انجام در آزمایشگاه پیوند به منوی (فهرست آزمایش‌ها) در وب سایت آزمایشگاه پیوند به آدرس www.payvandlab.com مراجعه نمایید.

آیا آزمایشات حتما بایستی صبح انجام شود؟

بیشتر آزمایشات را در هر ساعتی از روز میتوان انجام داد مشروط بر اینکه شرایط آن آزمایش از قبیل ساعت ناشتایی رعایت شود.

آیا امکان دارد نتیجه یک آزمایش در آزمایشگاه های مختلف، متفاوت باشد؟

از آنجائی که در آزمایشگاه های مختلف از دستگاه ها و کیت های مختلف استفاده می شود و در برخی موارد حتی در یک ازمایشگاه بدلیل نبودن کیت مارک قبلی مجبور به استفاده از کیت با برند دیگری شود از این رو نرمالها و واحدهای ان ازمایش با هم فرق میکند و در نهایت جوابها متفاوت می شوند البته نمی توان منکر این موضوع باشیم که جوابها به علت سهل انگاری پرسنل – استفاده نکردن از کیت های مرغوب و خطاهای ازمایشگاهی با هم متفاوت باشند از اینرو مشتریان بایستی با بصیرت بیشتری نسبت به انتخاب ازمایشگاه مبادرت ورزند.

آیا تعرفه ازمایشگاهها بایستی با هم یکی باشند؟

بدلیل استفاده از تجهیزات وکیتهای متنوع تخصصی در بعضی از ازمایشگاهها که این وسایل و کیت ها ارزششان چندین برابر می باشد تعرفه های جداگانه تصویب گردیده از این رو قیمتها متفاوت می باشند.

آیا برای ناشتا بودن بایستی دارو هم قطع شود؟

به هیچ وجه داروی خود را قطع نکنید . در برخی آزمایشات مانند تست تنفسی اوره و یا اندازه گیری کاتاکولامین های ادرار، مصرف برخی داروها باعث تداخل در نتیجه تست میشود که در اینصورت آزمایشگاه لیست داروهای فوق را در اختیار مراجعین قرار میدهد که با پزشک معالج مطرح گردد و مورد صلاحدید قرار گیرد.

برای آزمایش قند چند ساعت ناشتایی لازم است؟

برای آزمایش قند ۱۲-۱۰ ساعت ناشتایی کافی است. زمان ناشتایی بیشتر از این مقدار، برخلاف تصور میزان قند را بالا می‌برد.

برای آزمایش چربی چند ساعت ناشتایی لازم است؟

برای آزمایش چربی حداقل ۱۲ ساعت ناشتایی لازم است. شایان ذکر است که که برای اطمینان از نتیجه ی تست چربی خون، باید برای مدت حداقل ۲ هفته دارای یک رژیم غذایی متعادل باشید.

مصرف دخانیات و الکل قبل از آزمایش چکاپ تاثیر دارد؟

مصرف حتی یک نخ سیگار و سایر دخانیات سبب تغییر در غلظت اغلب تست ها از جمله اسیدهای چرب آزاد اپی نفرین، آلدوسترون و کورتیزول می‌شود.
مصرف الکل میزان تری گلیسرید و اسید اوریک را افزایش میدهد و در افرادی که مصرف طولانی الکل دارند میزان کلسترول ،اسید اوریک افزایش می یابد

نوشیدن چای و کشیدن سیگار نصف شب، قبل از انجام آزمایش تاثیری دارد؟

بله، در زمان ناشتایی، نوشیدن مایعات به غیر از آب ومصرف سیگار حتی یک نخ و سایر انواع دخانیات سبب تغییرات در غلظت اسیدهای چرب پلاسما، اپی نفرین، آلدوسترون و کورتیزول می‌شود.مواد مخدر نیز بر تستهای آزمایشگاهی اثر می‌گذارد، مثلا هروئین باعث افزایش هورمونهای تیروئید می‌شود.